Copenhagen Cup är ett väldigt internationellt välkänt och erkänt travlopp, det är dessutom Danmarks i särklass största travlopp. Det högkvalitativa och internationella kring evenemanget är bland annat dess status som ett Grupp 1-lopp, det vill säga den högsta statusen för ett travlopp. Förutom en hög status finns också en stark historia som omger travloppet. Sedan 1928 har loppet gått av stapeln, men med åren har en del förändringar skett. Till exempel är distansen numera 2 011 meter sedan en regelförändring 1978. Prispengarna har också varit av varierande nivå, där du i dagsläget inkasserar 375 000 kronor som vinnare.

Travsport är inte minst väldigt stort i Sverige. Som grannland till Sverige kan Danmark som värdland för Copenhagen Cup kapitalisera på det stora intresse som omger travsporten i Sverige, där Sverige tillsammans med Frankrike och USA anses vara världens största travländer. På grund av närheten mellan Sverige och Danmark, så kan du förvänta dig många svenska intressenter på plats. Travsporten är dock också förhållandevis stor i Danmark där Copenhagen Cup kan antas ha påverkat intresset i positiv riktning, på grund av tävlingens höga nivå och höga anseende både i Danmark och internationellt.

Vinnare

En tävling som har pågått sedan 1928 har många vinnare, både kuskar, tränare och hästar passerat. Samtliga vinnare är en del av den stolta historia som omger Copenhagen Cup. Ett ytterst bevis på tävlingens internationella status går att finna i den stora bredden av vinnare i tävlingen. Genom åren har tävlingen sett vinnare från samtliga nordiska länder samt Frankrike, Tyskland, USA och Italien. För svenskt vidkommande har de skördat stora framgångar de senare åren då de fyra senaste årens vinnare är anförda av svenska kuskar och tränare. Anmärkningsvärt nog är det fyra olika kuskar och fyra olika hästar.

Spel: V75

I vanlig ordning är spel och betting en stor del av travlopp. Copenhagen Cup är inget undantag där spelkulturen är stark och en stor del av sporten och publikens engagemang. Förra året kunde du spela på de sju loppen som kodades som V75-1, V75-2 och så vidare. Rätt på samtliga sju vinnare gav en utdelning på drygt 19 000 kronor. Givetvis erbjuds flertalet spel på enskilda lopp också både på plats och online, men där V75 ändå får anses vara en riktig klassiker i samband med travsportens olika tävlingar.

Charlottenlunds Travbana

Chartlottenlunds Travbana är en riktig klassiker som är lokaliserad strax norr om Köpenhamn. Det förklarar också varför Copenhagen Cup heter just det eftersom Charlottenlunds Travbana står värd för tävlingen. Travbanan är den äldsta i Norden, banan grundades redan 1891 och har sedan blivit känd med tiden inte minst för att vara stadion för Copenhagen Cup men även Dansk Trav Derby. På arenan kan du avnjuta mat och dryck på någon av de två restauranger som huserar i arenan, eller för den delen arenans café som kort och gott kallas för Stallcaféet.

Avslutande ord om Copenhagen Cup

Copenhagen Cup går av stapeln i slutet av maj, varje år. Utöver de spel som tidigare redogjorts för som är avsedda för besökare och andra intresserade gör även hästarna eller kanske snarare kuskarna upp om de stora prispengar som tilldelas vinnaren. Tidigare har prispengarna uppstigit till 750 000 kronor, till exempel 2014, men har sjunkit något under senare år. Oavsett prispengar så är det en stor ära i att vinna ett väldigt högt ansett lopp som Copenhagen Cup anses vara, både nationellt men i synnerhet internationellt. Därav har den lyckats locka stor publik sedan 1928.